HTML

Konyhamoly - Főzz jobban, mint anyád!

Főzni még véletlenül sem olyan bonyolult! Ezekkel a receptekkel pedig pláne. Otthoni gyorskaják amatőröktől amatőröknek.

Szerzők

Ezek az állatok rittyentenek.

Friss topikok

Hidd azt, hogy reform...

2008.07.21. 15:29 mokepferko

Bepörögtem a múltkori tecsós bevásárlás közben, látva a sok génkezelt szép, egészséges zőccséget, és nekiálltam teletömni a kocsit. A felsorolástól most eltekintenék, a recept közben úgyis kiderül minden.

Szóval: kell egy tepsi (ha nagymama vagy, akkor tepszi). Apróbb krumplikat (nem burgonya, akkurvaéletbe, hanem krumpli!) hámozz, moss, nyess - diónyi darabokra. Hagyma karikára, fokhagyma gerezdekre szedve, megpucolva, kés lapjával szíjjelnyomva. Uccu bele a tepszibe.

Jut eszembe: mostál kezet, te kis huncut?!

No de a lényeg: moss meg egy padlizsánt, és a felét tedd vissza a hűtőbe, arra nem lesz az ég világon semmi szükséged. A másik felét viszont vágd fel centi vastag csíkokra, majd egy fél patiszonnal tedd ugyanezt. Mehet a krumpli és a hagyma mellé.

A durvulás pedig most jön: önts rá olívaoljat, szójaszószt és egy kis balzsamecetet. Ezekről annyit elég tudni, hogy a tecsó-kolor tuti mindegyikből, elég jó minőségűek és nem ürítik ki a kasszát. Miután összeforgattad a tepsziben lévőket, mehet rá a só, a bors, a pikáns vegeta, és ha örülten hardcore akarsz lenni, két kisebb rozmaringágat szintén forgass bele.

Kákabélűek itt meg is állhatnak, és belökhetik kb. egy órára a sütőbe, de mivel ez az oldal nem erről szól, kell valami, ami táplálóvá, mindazonáltal nem mindennapivá teszi az egészet. Úgyhogy egy dzsedis huszárvágással a reformkonyhának és a kalóriaszegény táplálkozásnak ott adsz egy mocskos nagy pofont, hogy ennél a pontnál az egésznek a tetejére rácsűrsz egy visszataszítóan nagy méretű hurkát, avagy kolbászt. Sütöd egy órát lefedve, egy felet anélkül, oszt megeszed.

Hozzá fröccs, vagy sör illik (üvegből, persze).

 

Kép nincs, elfogyott.

Szólj hozzá!

Címkék: reform ugyanmár szarnak pofon

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamoly.blog.hu/api/trackback/id/tr84578257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása