HTML

Konyhamoly - Főzz jobban, mint anyád!

Főzni még véletlenül sem olyan bonyolult! Ezekkel a receptekkel pedig pláne. Otthoni gyorskaják amatőröktől amatőröknek.

Szerzők

Ezek az állatok rittyentenek.

Friss topikok

Hal wozsvározs módra

2008.06.23. 17:48 mokepferko

Őrült jó bizniszt csináltam nemrég, és vettem jóárasított afrikai harcsafilét. Aki a halat és a gombát köpnivalónak találja, nézzen vissza máskor.

Szóval hal megmos (és mindig mindent!), kétujjnyi csíkokra vág, szójaszósszal, citromlével és sóval-borssal meglocsol, félrerak. Tetszőleges zöldségekkel ugyanez a helyzet - hagyma, fokhagyma vékony csíkokra vágva, mellé jöhet gomba, zöldbab, brokkoli, bármi (és jó a mirelit!), de a legegyszerűbb venni egy zacskó mélyhűtött ázsiai zöldségkeveréket (a teszkószínes kiváló).

Amíg pihiznek a fentiek, főzz tésztát. De ne szét, b*zmeg! Figyelj már oda! Csak olyan harapnivalóra (amúgy bármilyen tészta jó, legjobb a durum - dumdurum_tamtaram...).

Innentől már csak sétagalopp: wokba olaj (napraforgó, nem oliva!), forrósítsd, míg nem kezd füstölni (ésszerű keretek között!), és szórd bele a zöldségeket! Engedj hideg vizet a leforrázott kezeidre, és kicsit rázd össze a cuccot az edényben. Pár perc, és mehet bele a hal (egyébként ugyanilyen jó csirkével, csak azt a ződekkel együtt kezd el sütni).

Só-bors-erőspista-bármilyen_zöldfűszer, és szójaszósz. Aztán ha már lassan kész (megkóstolod, onnan tudod!), hozzáöntöd a leszűrt tésztát, és még egy kis szójaszósszal összepirítod (ha elég meleg az edény, nem fog leégni sem).

Tányérba teszed, megfújod, megeszed, kezeden kétóránként kötést cserélsz.

 

Hajjajjaj, a lényeg majdnem kimaradt: iszol mellé szeszt (nem kell puccos: sör vagy fröccs). Mert ha nem, lány vagy.

Btw. lesz majd info az idei év fröccsboráról, csak még veszettül keressük...

Szólj hozzá!

Címkék: hal wok zőccség égésre hidegvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamoly.blog.hu/api/trackback/id/tr21535588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása